Welkom op Parkschool Zwolle

De openbare school in het centrum van Zwolle. Een fijne school voor uw peuter.

“Samen ontdekken wij de toekomst!”

  • Centrum Zwolle: De school is de samenleving in het klein
  • Een middelgrote school waar elk kind gezien wordt

Wat maakt onze school zo bijzonder?

Het onderwijs op de Parkschool is voortdurend in ontwikkeling. Wij willen dat ons onderwijs voorbereidt op de maatschappij waar onze leerlingen in terecht komen. We leren samen, ontdekken op ons vernieuwde plein, leren door te bewegen en werken met schoolbrede thema’s aan wereldoriëntatie en cultuur. In onze leerlingenraad krijgen de kinderen de mogelijkheid om mee te denken over schoolspecifieke thema’s.

In verbinding met elkaar

De school is de samenleving in het klein. We willen dat leerlingen, leerkrachten en ouders zichzelf kunnen zijn met respect voor de ander. Je leert jezelf pas echt ontdekken in relatie tot een ander. Wij willen een school zijn waar iedereen plezier heeft in het samen zijn en het leren & ontwikkelen.

Weten wie je bent en wat je kan

Onderwijs gaat over verwondering en plezier in het ontdekken van de wereld. Wij helpen elk kind te ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en waar talenten liggen. Ontdekken doet de leerling zelf. Wij willen de omgeving creëren waarin dit optimaal kan.

Energie en verbinding met de wereld

De Parkschool wil leerlingen voorbereiden op hun toekomst. Hoe die toekomst eruit ziet, is nu nog niet duidelijk. Van ons vraagt dat bewuste aandacht voor het ontwikkelen van het leren. Het gaat niet alleen om de inhoud van het leren, maar ook om hoe je leert en wat je leert. We werken samen met andere instanties zodat ons eigen beeld ook up-to-date blijft.

Een kijkje in de kleutergroepen van Parkschool Zwolle

Hieronder een indruk van de afgelopen tijd bij onze kleuters.

Contact

In de groepen 1/2

kleuterfeest

Elk schooljaar is er aan het eind van het schooljaar een kleuterfeest in speeltuin Assendorp. Wat een plezier!

Lees meer >

schoolbrede thema’s

Ieder jaar zijn er drie schoolbrede thema’s. De kinderen van de groepen 1 t/m 8 werken dan over hetzelfde thema. Zo ook het thema; mijn wijk, mijn stad. Alle kinderen hebben een stadwandeling gemaakt langs al het Zwolse culturele erfgoed.

Lees meer >

Voorlezen

In de groepen 1-2 nemen boeken een belangrijke plek in. Binnen de thema’s staan boeken centraal en vanuit het verhaal wordt verder gespeeld in bijvoorbeeld de huishoek.

Lees meer >

Onze juffen en meesters aan het woord

Meester Dennis

leerkracht groep 1/2

Samen met de kinderen ga ik op ontdekkingstocht door middel van onderzoekend en spelend leren. Ik wil er aan bijdragen dat elk kind zich gezien en gehoord voelt.

Juf Lisa

leerkracht groep 1/2

Jonge kinderen zijn van nature nieuwsgierig. De wereld ontdekken door spelen en ervaren. Verwonding…dat is waar het voor mij om draait bij kleuters! We zorgen ervoor dat kinderen optimaal betrokken zijn bij het onderwijs, doordat het betekenisvol is. Het geven van vertrouwen en veiligheid is de basis.

Ouders over de Parkschool

Ellen

moeder van Esmee (groep 4), Ruben (groep 2) en Leah (groep 2)

Het is een school waarbij het individuele kind centraal staat. Er wordt goed gekeken naar de ontwikkeling van het kind en hier wordt door de leerkracht open en duidelijk over gecommuniceerd met de ouder. Daarnaast worden er allerlei leuke activiteiten ondernomen, zoals het bezoeken van verschillende bezienswaardigheden in Zwolle of het geven van sport-/muzieklessen. Er wordt gedacht in mogelijkheden en niet in beperkingen door een enthousiast team van leerkrachten. Onze kinderen gaan iedere dag met plezier naar school.

Peter

Vader van Tijn (groep 4) en Bram (groep 2)

Op de Parkschool worden onze kinderen gezien door de docenten die allen zeer betrokken zijn. Het contact met de leerkrachten is ook erg prettig en open. Er worden elk jaar leuke activiteiten georganiseerd op school waarbij ook veel ouders klaar staan om te helpen. Schoolbreed wordt er ook regelmatig gewerkt in thema’s, zoals ‘wonen’, ‘het heelal’ of ‘water’, deze thema’s stimuleren het leren van onze kinderen en zorgen voor veel plezier.

Veelgestelde vragen

U kunt uw kind op iedere leeftijd aanmelden, het liefst vanaf 3 jaar zodat we rekening kunnen houden met de komst van uw kind. Via onderstaand contactformulier kunt u een afspraak maken voor een kennismaking en rondleiding in de school. Na dit gesprek krijgt u een aanmeldformulier mee en kunt u uw kind aanmelden. U kunt uw kind ook aanmelden door het aanmeldformulier rechtstreeks in te vullen en te versturen naar info-parkschool@ooz.nl.

Elk kind mag voordat hij of zij vier jaar wordt twee ochtenden komen wennen op school. De toekomstige leerkracht van uw kind neemt ongeveer acht weken voor de vierde verjaardag van uw kind contact op om deze dagen te plannen en om meer informatie te geven.

Daarnaast is er ook ieder jaar een Grote Peuterdag waarop u met uw kind, zonder afspraak, kunt komen kijken op school.

Ieder schooljaar zijn er drie vaste contactmomenten met de leerkracht en twee facultatieve momenten. Dit is in de vorm van een oudergesprek van 15 minuten. Daarnaast kunt u altijd contact opnemen met de leerkracht via de mail en kunt u een extra gesprek in plannen als dat nodig is.

Ook maken wij gebruik van de Parro-app. Dit is een oudercommunicatie-tool waarin de leerkracht nieuwsberichten plaatst die voor de groep van toepassing zijn en foto’s en video’s waarmee we u een kijkje geven in de klas.

Staat uw vraag er niet tussen of wilt u graag met iemand van de school spreken?

Plan een kennismaking

Plan een kennismaking

Maak hieronder een afspraak om de school in het echt te komen bekijken. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Westerlaan 22 8011 CC Zwolle
T: 038 421 18 83 E: info-parkschool@ooz.nl
Bekijk alle OOZ-scholen